Uniformen door de jaren heen
Tot 1928 was de portiers/bewakingsdienst van Philips niet geüniformeerd. Enkel de Philips veldwachters hadden een (gemeente) uniformpet. De portiers hadden alleen een per met opschrift “portier”
1920: HierbovenTwee portiers en staand rechts Philips veldwachter de Boer. (deed dienst in het Philipsdorp)
1928: Eerste uniform. Pantalon, twee rijer uniformjas en pet. Vergulde knopen. Kleur zwart
Jan van Bronckhorst in het eerste uniform
1936: Lange pantalon werd vervangen door de rijbroek met beenkappen. De tweerijer werd een eenrijer, de gummi regenjas een waterdichte wollen regenjas, de jekker een lange winterjas. Rangonderscheidingstekens op de mouwen, 1, 2 of 3 chevrons in zilverstiksel. In de rangen van portier eerste klas, assistent hoofdportier en hoofdportier. De hoofdportier had tevens zilver geborduurde schouderstukken en een zilver geborduurde rand op de pet. Ook werden koppels gedragen. Kleur zwart
Twee assistent hoofdportiers en in het midden een hoofdportier
Links en rechts de lange wollen regenjas (twee rijer) midden uniform zonder buitenjas
1951: Uniform met borstzakken.
Het nieuwe uniform in de kleur zwart was voorzien van borstzakken, en alleen de hoofdportier had rangonderscheidingstekens op zijn revers (2 zilveren knoppen). Rijbroeken met beenkappen werden nog gedragen.
Hoofdportier Jan van Bronkhorst
1964: Invoering van het donker grijs-blauw uniform zonder borstzakken. Gedragen met pantalon. De rijbroeken met beenkappen zijn verdwenen en worden alleen nog maar gedragen door de Verkeersgroep. Op de revers zijn horizontale rangonderscheidingstekens in zilverstiksel aangebracht. Een streep is de rang van portier eerste klasse, twee strepen assistent-hoofdportier en 3 strepen hoofdportier. Hoofdportier had tevens een zilveren band om de pet. De portiersleerlingen (portiersjongens) kregen een battle-dress uniform.
Hoofdportier J. van Bronckhorst en collega-ass. Hoofdportier
Augustus 1970: Nieuwe pet met nieuw pet embleem: Blauw-grijze pet met metalen embleem met opschrift “beveiliging-bewaking..
1977 nieuw uniform. Donkerblauwe jas, lichtere blauwe broek, Pet in kleur van broek. Donker blauwe das. Das donker blauw, knopen en rangen blijven hetzelfde (geweven zilver). Leverancier Pisa – Eindhoven.
Knopen en rangonderscheidingstekens blijven ongewijzigd.
Midden jaren 80 kreeg men een ander petembleem
Eind jaren 80 kreeg men een blouson jekker met metalen rangen. De zilver geborduurde rangen vervielen. Ook kwam er een mouw embleem op de mouw van overhemd – jasje en buitenjas
L-R: Mouwembleem, epaulet surveillant 2e klasse, 1e klasse, hoofdsurveillant, ass. groepchef en groepchef.
Korpschef Kees Sietsma schafte de rangonderscheidingstekens, alsmede het gebruik van de wapenstok midden jaren 90 af.
Speciale kleding Verkeersgroep/verkeersdienst
Bij de oprichting in 1950 rijbroek/beenkappen met valhelm voor op de motor. Witte kap op de pet, zwart leren jas. Later werd de korte buitenjas vervangen door een langere (bromfiets). De witte valhelm bleef
Uniform voor vrouwelijke collega’s
Kitty de Moor (links) was de eerste vrouwelijke collega. Uniform met rok, “pillbox” uniform hoofddeksel met klein metalen embleem. Later vervangen door een “hoedje” (rechts)